Welkom op de website www.kunstenaarsparen.nl

KunstenaarsParen: liefde - kunst - passie
De 'kunstbestuiving' tussen man en vrouw spreekt tot de verbeelding, mooier is het bijna niet voor te stellen: passie in de liefde en passie in de kunst. Intens kunnen de relaties zijn, soms ook diep tragisch. Maar op welke wijze de liefde zich ook ontwikkelde, de onderlinge afhankelijkheid en daaraan gerelateerde beïnvloeding heeft een grote rol gespeeld in de artistieke productie van een kunstenaarspaar. 

Het fenomeen kunstenaarsparen hoeft niet alleen een man-vrouw combinatie annex 'kunstbestuiving' te betekenen, ook andere verbintenissen kunnen leiden tot een creativiteit tussen twee personen. Zo heb je de ouder-kind combinatie maar ook vrouw-vrouw en man-man combinatie’s. Er hoeft ook niet noodzakelijkerwijs sprake van 'liefde & passie' voor elkaar te zijn, maar zeker wel van 'liefde voor kunst'. En kunst kan meer zijn dan schilderkunst of beeldhouwkunst, het kan ook muziek of literatuur zijn……

Deze website wil een overzicht bieden van kunstenaarsparen door de eeuwen heen. Het is mogelijk lezingen, cursussen en studiedagen te organiseren over het thema kunstenaarsparen al dan niet toegespitst op verschillende koppels. Docent is drs. Karin Haanappel, kunsthistorica.
Meer informatie: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

KunstenaarsParen via Social Media:
Facebook: www.facebook.com/kunstenaarsparen
Twitter: @kunstenaarsparen
Weblog: www.kunstenaarsparen.wordpress.com

Najaar 2013 en voorjaar 2014 worden capita selecta colleges kunstgeschiedenis: Kunstenaarsparen deel I en II gegeven in Arnhem, Tilburg en Zaltbommel. Meer informatie volgt.